Servicebox

Thumbnail

Jag lämnar själv mina kontanter i Loomis servicebox

Servicebox-avtal (också kallat enkelavtal) passar dig som själv vill lämna dina pengar i en av våra serviceboxar eller i Loomis CashShop.

Våra serviceboxar töms regelbundet för snabb insättning på kontot. Med tjänsten servicebox deponerar du själv din dagskassa i vårt nätverk av serviceboxar som finns i hela Sverige.

Det här ingår

  • Insättning av kontanter i 300 serviceboxar över hela landet

  • Säkerhetspåsar

  • Snabb insättning på ditt konto

Se vår prislista för enkelkunder här (PDF)

Så enkelt beställer du 

För att börja använda servicebox och bli kund hos Loomis klickar du bara på knappen nedan och följer instruktionerna:

Skaffa Loomis Servicebox

Obs! Du behöver ett kontobevis från din bank för att kunna genomföra ansökan.

Om du använder Internet Explorer kan det vara problematiskt att signera avtal. Uppgradera därför gärna till nyare Edge från Microsoft eller använd en annan webbläsare.

Våra handläggningstider har blivit längre då vi som betaltjänstleverantör har utökade skyldigheter att verifiera våra kunder men vi återkommer så snart vi kan med ditt avtal. 

Smidigt, säkert och kostnadseffektivt

Loomis Servicebox är ett smidigt alternativ för dig som hanterar mindre mängder kontanter och inte behöver en egen värdetransport.

Så fungerar det

Du deponerar enkelt din dagskassa i din närmaste servicebox. I samma stund som kontanterna lämnar dina händer tar Loomis över ansvaret för dem. Förutom svenska sedlar kan du lämna tio stycken mynt och utländsk valuta.

Boxarna töms ofta flera dagar i veckan av en värdetransport som kör kontanterna till närmaste depå, där dina pengar räknas och sätts in på ditt konto.

Finns i hela Sverige

Du hittar våra drygt 300 serviceboxar runtom i landet, även på mindre orter.

Hitta din närmaste Loomis Servicebox

Allt material ingår

Självklart ingår material som säkerhetspåsar. Du behöver inte ens göra någon beställning, vi ser till att du alltid har det du behöver.

Snabb utbetalning till din bank

Loomis serviceboxar är bankneutrala vilket innebär att du själv bestämmer på vilken bank (med undantag för Bankgirot och JAK Medlemsbank) och till vilket konto du vill göra din insättning.

 

Har du frågor?

Kontakta vår kundservice på 010-163 63 00 eller mejla kundservice@loomis.com så hjälper vi dig.