Om värdetransport på Loomis

Kärnan i ordet värdetransport är förstås att transportera kontanter och värdefullt material. Men för oss på Loomis omfattar begreppet betydligt fler moment.

I samhället finns ett stort behov av få flödet av kontanter att fungera. Kontanter behöver transporteras på ett säkert sätt vare sig det rör sig om en butik, en bank, en uttagsautomat, en servicebox eller någon annan automat med kontanter. Här kommer värdetransporten in som en viktig länk i kedjan.

2 500 värdetransporter om dagen

Ungefär 2 500 gånger varje dag, året om, åker vi till våra kunder och hämtar kontanter, levererar växel, hanterar uttagsautomater, tömmer serviceboxar, samt ett flertal andra uppgifter. Hanteringen av kontanter som gods ställer helt andra krav på säkerhet och utrustning än vad som är fallet i andra branscher som arbetar med transport och logistik. Vi ska leva upp till de krav som våra kunder ställer, men också följa de lagar och regler som styr vår bransch.

Våra värdetransportfordon

Våra fordon är utrustade med olika tekniska hjälpmedel för att det ska vara så säkert som möjligt för våra värdetransportörer. Alla bilar är utrustade med GPS där vi i realtid kan följa dem. Många av dem är dessutom kameraövervakade.

Varje uppdrag styr valet av fordon och utrustning

På Loomis har vi olika bilar för olika typer av transporter. De är av olika bilmärken, olika storlekar och är olika utrustade. Utrustningen styrs bland annat av vilken typ av värde som ska hämtas. Allt värde transporteras enligt de lagkrav och regler som styr vår bransch. Det innebär att allt värde vi transporterar är skyddat av säkerhetsväskor med infärgning som förstör värdet i händelse av till exempel ett rån.

Vill du boka extra värdetransport?

Vid storhelger eller andra tillfällen när du är i akut behov av växel eller hanterar stora mängder kontanter, finns möjlighet att boka en extra värdetransport. Läs mer om hur du bokar här.

Att jobba med värdetransport

Som värdetransportör hämtar och lämnar du pengar hos våra kunder, tömmer serviceboxar och laddar uttagsautomater. Men rollen innebär också att vara en bra representant för Loomis och att ha stor social kompetens i möten med kunder och kollegor. För att arbeta som värdetransportör hos Loomis behöver du ha fullgjort din gymnasieutbildning och ha minst ett års erfarenhet av att arbeta med bevakning.

Vi söker värdetransportörer

Är du nyfiken på att jobba som värdetransportör? Välkommen att läsa mer om vad som krävs för tjänsten.