Loomis Sverige är ett godkänt betalningsinstitut

3 maj, 2019

Finansinspektionen har nu godkänt Loomis Sverige som leverantör av betaltjänster. Loomis är marknadsledande i Sverige på uppräkningsverksamhet och vi erbjuder våra kunder betaltjänster i form av insättning och uttag (av växel). Vår verksamhet är nu under Finansinspektionens tillsyn vilket är en trygghet för både oss och våra kunder. 


– Loomis har en viktig samhällsfunktion för att alla i Sverige ska kunna handla: betala och ta betalt. Att vi nu är ett betalningsinstitut är en trygghet för våra kunder, eftersom våra tjänster är reglerade i lagen. Det är både en viktig kvalitetsstämpel för våra befintliga kunder och samarbetspartners och en än viktigare förutsättning för framtida innovation och affärsmöjligheter. Vi är specialisten på kontanthantering och erbjuder idag kunder i hela Sverige våra tjänster. Med Finansinspektionens tillstånd i ryggen skapar det möjligheter för oss att ytterligare utveckla våra tjänster, säger Stefan Johansson, sälj och marknadschef på Loomis Sverige.


Mer om betaltjänstlagen

Betaltjänster, dvs tjänster som möjliggör överföring av medel, i Sverige kräver tillstånd från Finansinspektionen för de som tillhandahåller den tjänsten. Enligt en ny lag från 2018 krävs tillstånd från Finansinspektionen även för att få bedriva uppräkningsverksamhet. 

I vår betaltjänstverksamhet behöver vi följa betaltjänstlagen och Finansinspektionens förordningar. Som betaltjänstleverantör omfattas vi också av penningtvättslagen. Du kan läsa mer om Loomis arbete för att förhindra att vi utnyttjas för penningtvätt och finansiering av terrorism här.

 

För mer information

Stefan Johansson, sälj och marknadschef 
Tel 08-522 246 00
stefan.h.johansson@se.loomis.com