Uppräkning

Loomis kundservice

Loomis kundservice

Tel. 010-163 63 00
mån-fre kl 8:00 - 17:00
Skicka e-post till oss

Under många år har vi använt begreppet uppräkning för flera olika saker i vår verksamhet. Det är vad vi traditionellt i branschen har kallat tjänsten "Räkna kontanter" på våra uppräkningscentraler. Vi vill här beskriva vad som är uppräkning i vår värld.

För många kanske uppräkning är något mera diffust än värdetransport där man kan se våra bilar dagligen utföra sitt arbete. Kanske också för att vi inte pratar lika mycket om just momentet att räkna pengar som om värdetransporter. Faktum är att de här båda tjänsterna är helt nödvändiga för vår verksamhet och är helt beroende av varandra för att skapa ett effektivt kontantflöde i samhället. Nu vill vi gärna berätta mer om just uppräkning för dig och vad vi kan göra för din verksamhet.

Uppräkning - vad gör man egentligen?

Vi har uppräkningscentraler eller värdedepåer som vi ofta väljer att kalla dem, på sju platser i Sverige. Från Umeå i norr till Malmö i söder. Vi är den leverantör av kontanthantering som har störst spridning och flest värdedepåer i Sverige.

I värdedepåerna räknar, kvalitets- och äkthetskontrollerar vår personal alla sedlar som kommer in och som ska tillbaka ut i samhället igen. En del sedlar är så slitna att de måste skickas tillbaka till Riksbanken och kallas då makulatur. Ibland får vi in förfalskade sedlar som skickas till Polisen för vidare utredning. Vi får även in checkar, giroblanketter samt utländsk valuta som ska räknas och sättas in på våra kunders konton. Förutom själva räkningen så är redovisning av de uppräknade medlen en stor del. Alla kunder får naturligtvis kvitton på vad vi räknat och satt in på deras konto. Vill man ha statistik över vad vi utfört går det också bra.

I en värdedepå arbetar vi alltså med alla de moment som är nödvändiga för att få flödet av kontanter att fungera. Vi tar emot alla de väskor och kassetter som värdetransportörerna kommer in med. Vi planerar och optimerar flödet av kontanter för uttagsautomater och andra automater som vi övervakar.

Att arbeta med uppräkning och redovisning ställer höga krav på våra medarbetare. Det är mycket hög säkerhet för att både bli anställd och senare för att ta sig in och ut på sin arbetsplats. Höga säkerhetskrav är bra anser vi på Loomis. Det är trots allt våra kunders kontanter som hanteras.